Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon: een veilige werkomgeving voor iedereen

In een ideale wereld zou elke organisatie een veilige en respectvolle werkomgeving bieden, vrij van intimidatie en discriminatie. Helaas is dit niet altijd de realiteit. Als ervaren HR-professional en externe vertrouwenspersoon, ben ik toegewijd aan het creëren van een omgeving waar iedere medewerker zich gewaardeerd en veilig voelt.

Mijn rol als vertrouwenspersoon

Mijn rol als vertrouwenspersoon is cruciaal in het waarborgen van een gezonde en veilige werksfeer. Ik bied een luisterend oor en een veilige ruimte voor medewerkers die geconfronteerd worden met uitdagingen zoals (seksuele) intimidatie, agressie, geweld of discriminatie. Dit zijn complexe en delicate situaties die een deskundige aanpak vereisen.

Statistieken en impact

Uit onderzoek blijkt dat 15,6% van de medewerkers te maken heeft met ongewenste omgangsvormen. Deze ervaringen kunnen leiden tot een daling in betrokkenheid, werkprestaties, productiviteit en uiteindelijk een verhoogd risico op verzuim. Het aanpakken van deze kwesties is niet alleen een morele plicht maar ook essentieel voor het welzijn van uw medewerkers en de algehele prestaties van uw organisatie.

Jouw externe vertrouwenspersoon

Als externe vertrouwenspersoon bied ik:

Vertrouwelijkheid: Gesprekken en informatie worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Ondersteuning en begeleiding: Luisteren naar de ervaringen van medewerkers en hen begeleiden in de stappen die ze kunnen nemen.

Advies: Adviseren over mogelijke oplossingen en vervolgacties.

Toegankelijkheid: Ik ben telefonisch bereikbaar voor een eerste gesprek en om een afspraak te maken.

Preventie: Helpen bij het ontwikkelen van beleid om psychosociale arbeidsbelasting te verminderen en een positieve werkomgeving te bevorderen.

Samenwerking en vervolgstappen

Tijdens onze gesprekken zullen we gezamenlijk bepalen wat nodig is voor het vervolg. Dit kan variëren van verdere gesprekken, bemiddeling, tot advisering over structurele veranderingen binnen de organisatie. Het doel is altijd om een veilige en gezonde werkomgeving te waarborgen en te behouden.

Neem gerust contact op voor een vertrouwelijk gesprek of voor meer informatie over mijn diensten als vertrouwenspersoon. Samen kunnen we werken aan een veiligere en meer inclusieve werkomgeving.