Loopbaancoaching

Het faciliteren bij het leren met als resultaat dat jij jouw antwoorden kan vinden.

Ik noem het ook wel de zoektocht naar jouw innerlijk leiderschap

om daarmee het beste uit jezelf te halen.

 

Loopbaancoaching

Het bieden van professionele ondersteuning aan werknemers in de ontwikkeling van hun loopbaan en hun persoonlijk leiderschap. Dit kunnen uiteenlopende werk gerelateerde vraagstukken zijn zoals waar krijg ik energie van in mijn baan, hoe kom ik tot een betere balans tussen werk en privé of wat is mijn volgende stap?

Coaching gaat uit van de autonomie van de persoon met een werk gerelateerde vraag, is resultaatgericht en ondersteunt hem of haar bij het ontwikkelen van zijn of haar kwaliteiten en competenties. Ik werk vanuit een holistische benadering, het één is niet los te zien van het ander. Waarbij ik niet voorbij ga aan de verbinding: doen, denken, voelen en willen.

Hoe ik coaching zie is het faciliteren bij het leren met als resultaat dat jij jouw antwoorden kan vinden. Ik noem het ook wel de zoektocht naar jouw innerlijk leiderschap met als gevolg het beste uit jezelf te halen.

Persoonlijke ontwikkeling begint bij inspiratie en betrokkenheid en inzicht in eigen kwaliteiten en valkuilen. Door eigen grenzen te verleggen en beperkingen te ontdekken, is er sprake van ontwikkeling. Een leven lang leren gaat over cognitie, emotie en interactie. Hiervoor is zelfreflectie, zelfvertrouwen en lef nodig. Voor mij is leren lef hebben om uit de comfortzone te stappen.

Hoe werk ik

Als coach zorg ik voor de structuur in de richting naar het doel dat we bij aanvang hebben gesteld. Uiteraard starten we met een kennismakingsgesprek. Ik breng aan de orde wat coaching is en we bespreken wederzijdse verwachtingen.

Daarna gaan we samen op zoek naar de coachvraag. In de onderzoeksfase kunnen diverse thema’s aan bod komen. Door diverse methodieken en creatieve werkvormen in te zetten komen we tot bewustwording en betekenisgeving voor thema’s die spelen. Het coachtraject bestaat uit meerdere gesprekken en tussentijds evalueren we samen de voortgang op inhoud en proces.

Een kennismakingsgesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend.Graag maak ik op verzoek een offerte.