Studiekeuze

Waarom studiekeuze coaching?

Er valt zoveel te kiezen. Zelf heb ik als middelbare scholier het kiezen van een opleiding als moeilijk ervaren. Veel studies leken me interessant, ik vond het aanbod een oerwoud aan keuzes. Daaruit wilde ik de perfecte studie kiezen en dan waren er ook nog de goed bedoelde adviezen uit mijn omgeving. Kortom: hoe kon ik ontdekken welke opleiding bij mij paste?

Veel jongeren weten niet hoe ze het kiezen van de juiste studie moeten aanpakken en hebben baat bij handvatten. Ouders vinden het ook belangrijk dat hun kind een goede of weloverwogen keuze maakt en gemotiveerd aan een opleiding begint. Juist nu, in deze tijd waarin de kosten bij een verkeerde studiekeuze snel oplopen.

Een opleiding kiezen gaat niet vanzelf. Hoe moet je een keuze maken als je niet goed weet wie je bent en wat je kunt? Een studie is een belangrijke investering in jezelf en je toekomst. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of twijfel je tussen een paar opleidingen? Dit is het moment om na te denken over een opleiding met behulp van studiekeuze coaching.

Studiekeuze traject

Door een studiekeuzetraject leer je zicht te krijgen over hoe jij keuzes maakt, daar heb je op latere leeftijd ook iets aan. Je kunt er profijt van hebben als zich een nieuw keuzemoment aan dient. Leren kiezen is daarmee een langdurige investering.

In 3 tot 5 gesprekken kan ik jou begeleiden door het oerwoud van keuzes. Door met jou op zoek te gaan naar wat jij belangrijk vindt en kunt, jouw interesses en kwaliteiten te onderzoeken met als doel te komen tot een passende studiekeuze. De combinatie van testen, gesprekken en gerichte opdrachten leiden tot een passende studiekeuze. Daarmee is studiekeuze coaching een perfecte aanvulling bij LOB (loopbaanoriëntatie en begeleiding).

Studiekeuze coaching voor jongeren

De studiekeuzecoach heeft als uitgangspunt om te ondersteunen en niet te onderwijzen. Ik maak de jongere bewust van het eigen keuzeproces door de jongere zelf na te laten denken met aandacht voor het zelfbeeld en de eigen mogelijkheden.

Kan jouw zoon of dochter ondersteuning gebruiken bij de zoektocht naar zijn of haar drijfveren, interesses en kwaliteiten? Vul het contactformulier in en ik neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Reacties na afloop van een coachtraject bij Kimme Coaching:

Kirsten, 20 jaar, MBO afgerond en gaat naar het HBO
Lees verder
k vond het een leuke ervaring en heb er wat aan overgehouden: een realistische kijk op het keuzeproces. Ik weet nu welke onderdelen voor mij belangrijk zijn en wat ik wil studeren. Rick, 19 jaar, gestopt in het eerste jaar van het HBO Het is me een stuk duidelijker geworden, ik kan nu zelf een keuze maken voor een opleiding. De werkvormen tijdens de coaching vond ik afwisselend. Matthijs, 17 jaar, 6 VWO Het helpt je goed na te denken over keuzes die je maakt, dingen die je zegt en doet. Ik heb mezelf beter leren kennen en weet nu hoe ik keuzes kan maken die bij mij passen. Sanne, 21 jaar, MBO afgerond en gaat naar het HBO De coaching was op een manier die voor mij goed werkte. Ik weet nu welke richting ik op wil. Femke, 15 jaar, 4de jaar VMBO Ik heb inzicht gekregen in welke studie nu wel bij mij past. Silke, 19 jaar, gestopt in het eerste jaar van het HBO Door dit coachtraject heb ik geleerd om te gaan met keuzes, ik weet nu beter hoe ik keuzes maak en hoe ik dat onder woorden breng. Af en toe was het best wel confronterend. Het heeft me zeker verder geholpen.
Matthijs, 17 jaar, 6 VWO
Lees verder
Het is me een stuk duidelijker geworden, ik kan nu zelf een keuze maken voor een opleiding. De werkvormen tijdens de coaching vond ik afwisselend. Matthijs, 17 jaar, 6 VWO
Sanne, 21 jaar, MBO afgerond en gaat naar het HBO
Lees verder
Het helpt je goed na te denken over keuzes die je maakt, dingen die je zegt en doet. Ik heb mezelf beter leren kennen en weet nu hoe ik keuzes kan maken die bij mij passen.
Previous
Next