Studiekeuzecoaching

De studiekeuzecoach heeft als uitgangspunt

om te ondersteunen en niet te onderwijzen.

 

Studiekeuzecoaching

De studiekeuzecoach heeft als uitgangspunt om te ondersteunen en niet te onderwijzen. Ik maak de jongere bewust van het eigen keuzeproces door de jongere zelf na te laten denken met aandacht voor het zelfbeeld en de eigen mogelijkheden. De combinatie van testen, gesprekken en gerichte opdrachten leiden tot een passende studiekeuze. Studiekeuzecoaching als aanvulling bij LOB (loopbaanori├źntatie en begeleiding).

Veel jongeren weten niet hoe ze het kiezen van de juiste studie moeten aanpakken en hebben baat bij handvatten. Ouders vinden het ook belangrijk dat hun kind een goede of weloverwogen keuze maakt en gemotiveerd aan een opleiding begint. Juist nu, in deze tijd waarin de kosten bij een verkeerde studiekeuze snel oplopen. Om een passende studiekeuze te kunnen maken is het belangrijk dat jongeren een realistisch beeld van zich zelf hebben. Hoe kunnen ze zich een beeld vormen van beroepen die ze kunnen gaan uitoefenen? Er valt zoveel te kiezen. Een opleiding kiezen gaat niet vanzelf.

Kan uw zoon of dochter ondersteuning gebruiken bij de zoektocht naar zijn of haar drijfveren, interesses en kwaliteiten? Vul het contactformulier in en ik neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Reacties na afloop van een coachtraject bij Kimme Coaching:

Ik vond het een leuke ervaring en heb er wat aan overgehouden: een realistische kijk op het keuzeproces. Ik weet nu welke onderdelen voor mij belangrijk zijn en wat ik wil studeren.
Rick, 19 jaar, gestopt in het eerste jaar van het HBO

Het is me een stuk duidelijker geworden, ik kan nu zelf een keuze maken voor een opleiding. De werkvormen tijdens de coaching vond ik afwisselend.
Matthijs, 17 jaar, 6 VWO

Het helpt je goed na te denken over keuzes die je maakt, dingen die je zegt en doet. Ik heb mezelf beter leren kennen en weet nu hoe ik keuzes kan maken die bij mij passen.
Sanne, 21 jaar, MBO afgerond en gaat naar het HBO

De coaching was op een manier die voor mij goed werkte. Ik weet nu welke richting ik op wil.
Femke, 15 jaar, 4de jaar VMBO

Ik heb inzicht gekregen in welke studie nu wel bij mij past.
Silke, 19 jaar, gestopt in het eerste jaar van het HBO

Door dit coachtraject heb ik geleerd om te gaan met keuzes, ik weet nu beter hoe ik keuzes maak en hoe ik dat onder woorden breng. Af en toe was het best wel confronterend. Het heeft me zeker verder geholpen.
Kirsten, 20 jaar, MBO afgerond en gaat naar het HBO

Heb je vragen of wil je wel eens kennismaken,
vul dan het contactformulier in.Onderneem actie en maak werk van JOUW studiekeuze!