Over Aukje

Over Aukje

“Hoe je ermee omgaat bepaalt of het een succes wordt.” 

Naar de principes van psychiater en filosoof Viktor E. Frankl, uit het boek “Geef zin aan je werk”. 

Als coach werk ik vanuit de overtuiging dat ieder mens uniek is en de kwaliteiten in zich heeft om zijn eigen stip op de horizon te kunnen realiseren. Ik kijk graag naar kansen en mogelijkheden. Reflectie is voor mij het middel om kritisch naar mijn handelen als coach te blijven kijken. Ook de feedback van mijn coachee is daarin van toegevoegde waarde. 

Kimme Coaching

Kimme is Fries en betekent horizon. De vuurtoren in het logo van Kimme Coaching, gaat voor mij over een stip aan de horizon. Een vuurtoren is een soort baken, je ziet ‘m heel helder voor je of je ziet ‘m in de verte, waarbij het pad dat je nog af te leggen hebt er nog niet ligt. Coachees vertel ik dat ik een klein stukje van dat loopbaanpad met ze meeloop. Leren en persoonlijke ontwikkeling gaan over het zetten van stappen in de richting van je ideaal.
Mijn Friese identiteit is te kenmerken als: nuchter, betrokken en begaan met de mensen om me heen. Coachees die ik heb mogen begeleiden omschrijven mij als: empathisch en betrouwbaar. Ze waarderen de verscheidenheid van methodieken die ik inzet.

HR Professional

Ik ben naast mijn baan als loopbaancoach werkzaam in het brede vakgebied Personeel en Organisatie. Voorheen 15 jaar in de non-profitsector en nu freelance in de profitsector. Dit dynamische vak heeft het blijvende thema: de menselijke kant maakt het verschil. Waarden die op mij van toepassing zijn: integriteit, verbinding met mensen, echtheid en autonomie.

Opleidingen

  • 2023 – Opleiding to vertrouwenspersoon
  • 2016 – Opleiding tot coach aan Windesheim gevolgd, dit is een NOBCO/EMCC geaccrediteerde en St!R-geregistreerde opleiding.
  • 2010 – HBO Bedrijfsorganisatie en Personeelsmanagement aan de Hanze Hogeschool Groningen.
  • 2004 – HBO Personeel en Arbeid aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden.

Nobco

Ik ben aangesloten bij de Nobco: Nederlandse Orde voor Beroepscoaches en geregistreerd als erkend coach. Ik hanteer de beroepscode die is opgesteld door de NOBCO vanuit de onderwerpen: integriteit, vertrouwelijkheid, verantwoordelijkheid, professionaliteit en excellente beroepsuitoefening.