Tussenjaar
15 september 2018
Studiekeuzestress
4 februari 2019
Toon alle

Grip op je loopbaan

We hebben een groeiende economie, een grote vraag naar personeel en organisaties die continu in ontwikkeling zijn. Onze maatschappij zorgt ervoor dat de werkomgeving steeds verandert.  Wat betekent dit voor onze loopbaan?  Sta jij wel eens stil bij de vragen: Komen mijn vaardigheden en interesses nog overeen met het werk wat ik doe?  Wat maakt m’n werk de moeite waard? Wat drijft me?

Onze eigen omgeving verandert steeds sneller. We zien om ons heen dat mensen uitgeblust raken, ze hebben het gevoel dat ze het allemaal niet  meer kunnen bijbenen of raken verwijdert van wat voor hen belangrijk is.

Het is de kracht om te handelen in overeenstemming met je eigen waarden in plaats van geleefd te worden door anderen.  Regie nemen en ervaren dat je invloed hebt op je eigen werksituatie geeft je niet alleen vertrouwen in jezelf en in je toekomst, maar het draagt ook bij aan positieve emoties zoals hoop, optimisme en enthousiasme.

Om meer uit jezelf te halen is het belangrijk dat je de regie in eigen handen hebt. Ons gedrag is dan afhankelijk van onze beslissingen, niet van onze omstandigheden. Stel daarbij doelen. Zo ben je niet overgeleverd aan het toeval en ben je actief bezig met de ontwikkeling van je loopbaan. Reflecteer regelmatig of je nog op de goede weg zit. Geniet van behaalde successen, maar denk ook weer na over een vervolgstap. Door in beweging te blijven haal je steeds het maximale uit jezelf halen en uit je loopbaan.

Wil jij meer of weer grip op je loopbaan?

 

Comments are closed.