Kimme coaching video
19 januari 2017
Welke valkuil(en) herken jij bij jezelf?
30 maart 2017
Toon alle

Focus op wat écht belangrijk is

We hebben het steeds drukker, niet alleen op het werk ook privé. Hoe doorbreek jij een patroon of patronen?
Wat is er voor jou nu echt belangrijk?

Als we de grenzen van het mogelijke willen verleggen, is het ontwikkelen van een nieuw of ruimer perspectief op jouw situatie soms nodig. Durf jij hier verantwoordelijkheid te nemen? Het veranderen van jouw perspectief kan ervoor zorgen dat ook je overtuigingen en je waarheden onder de loep worden genomen.

Waarop wil jij focussen?
Misschien heb je al een duidelijk idee van wat je zou willen veranderen: bijvoorbeeld betere balans werk-privé.
Hoe vaak is het gebeurd dat je wist wat je wilde, maar het niet eens probeerde te veranderen omdat je ervan overtuigd was dat het toch niet zou lukken? Als jij geen actie onderneemt, gaat het moment voorbij en verandert er niets.

Wat kun jij doen?
– Overwin wat je in de weg zit of tegenhoudt.
– Leer “nee” zeggen. Om je grenzen aan te kunnen geven, moet je weten wat voor jou werkelijk belangrijk is. Wanneer je dat weet, wordt het ook makkelijker om af te wegen of
een keuze die je op het punt staat te maken bijdraagt aan wat voor jou waardevol is. Zo niet, dan wordt het al wat makkelijker om nee te zeggen.
– Blijf focussen op wat je echt wil en bepaal daarbij de volgende stap. Vraag je regelmatig af: doe ik dit omdat het echt bij mij past of doe ik dit omdat anderen het van mij verwachten.

Hoe kan coaching een bijdrage leveren?
Met een onafhankelijke persoon kritisch kijken naar je eigen gedrag en gewoonten. Na een coachtraject heb jij handvaten om de hectiek op een nieuwe manier te managen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *